Simona Halep, geçici doping cezası nedeniyle ABD Açık kadrosundan çıkarıldı

Simona Halep Simona Halep

Simona Halep, geçici bir doping cezası nedeniyle Amerika Açık kadrosundan çıkarıldı.

NEW YORK (AP) – Simona Halep, geçici bir doping cezası nedeniyle Pazartesi günü Amerika Açık kadrosundan çıkarıldı.

ABD Tenis Birliği, iki kez Grand Slam şampiyonu ve eski 1 numaralı oyuncu olan Halep‘in turnuvanın eleme kurası çekildiğinde “otomatik olarak çekildiğini” duyurdu.

Halep‘in Flushing Meadows‘daki tek kadınlar turnuvasının ana çekilişindeki yeri Taylor Townsend‘e gitti. Maçlar 28 Ağustos’ta başlayacak.

Geçici uzaklaştırma süresince, bir oyuncu herhangi bir yaptırımlı etkinlikte yarışmaya veya bu etkinliklere katılmaya uygun değildir.

Uluslararası Tenis Bütünlük Ajansı’na göre Halep‘in geçen yılki ABD Açık‘ta yasaklı madde Roxadustat için yaptığı test pozitif çıktı.

Bu, kronik böbrek yetmezliğinin neden olduğu anemi semptomlarını tedavi etmek için Avrupa Birliği’nde tıbbi kullanım için onaylanmış bir ilaçtır. AB’nin ilaç ajansına göre, vücudu daha fazla doğal hormon eritropoietin ya da EPO üretmesi için uyarıyor ve bu da uzun zamandır bisikletçiler ve mesafe koşucuları tarafından tercih edilen bir doping ürünü.

Halep, Mayıs ayında Sporcu Biyolojik Pasaportundaki usulsüzlükler nedeniyle ikinci bir doping suçuyla suçlandı.

2022’de New York’ta 7 numaralı seribaşı olan Halep, ilk turda Ukraynalı Daria Snigur‘a kaybetti.

31 yaşındaki Romanyalı Halep, WTA sıralamasında ilk kez 2017’de 1 numaraya yükseldi. Finalde Sloane Stephens‘ı yenerek 2018’de Fransa Açık‘ı ve şampiyonluk maçında Serena Williams‘ı yenerek 2019’da Wimbledon‘ı kazandı.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*