Rus Zvonareva’nın WTA 250 turnuvası için Polonya’ya girmesi yasaklandı

Zvonareva Zvonareva

Polonya İçişleri Bakanlığı, Rus tenisçi Vera Zvonareva‘nın Polonya’ya girişinin yasaklandığını açıkladı.

WARSAW, Polonya (AP) —

Polonya İçişleri Bakanlığı’na göre Rus tenisçi Vera Zvonareva, ülkeye giriş yapması yasaklandı. Zvonareva, Varşova’daki bir WTA 250 turnuvasına katılmak üzereydi.

Bakanlık web sitesinde yayınlanan bir duyuruda, eski dünya sıralamasında 2 numarada yer alan Zvonareva’nın, Fransız vizesiyle Belgrad’dan uçarak Cuma günü sınır kapısında durdurulduğu belirtildi. O, Varşova havaalanının transit bölgesinde kaldı ve Cumartesi günü Karadağ’ın Podgorica şehrine uçtu.

Şu anda 60. sırada olan Zvonareva, Pazartesi günü başlayacak olan PNB Paribas Varşova Açık turnuvasına katılmayı planlıyordu.

38 yaşındaki oyuncu, etkinliğin katılımcı listesinde Pazar günü hala yer alıyordu. WTA, durumu değerlendirdiğini belirten bir açıklama yaptı.

Rusya’nın saldırganlığına karşı Ukrayna’yı destekleyen Polonya, Zvonareva’nın yasaklı listesinde olduğunu ve devlet ve kamu güvenliği nedenleriyle ülkeye alınmadığını belirtti.

Duyuruda, Polonya’nın Rus ve Belaruslu liderler Vladimir Putin ve Alexander Lukashenko’nun “rejimine” karşı tutarlı bir şekilde hareket ettiği ve “Rus ve Belaruslu eylemleri destekleyen kişilere ülkeye giriş izni vermediği” vurgulandı.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*