Eski koçunu cinsel saldırıyla suçlayan tenisçi Fiona Ferro, ABD Açık’a geri döndü

Fiona Ferro Fiona Ferro

Tenisçi Fiona Ferro, eski antrenörünü tecavüzle suçlamasından bir yıl sonra ABD Açık’ta yarışmak üzere geri döndü

NEW YORK (AP) – Bir yıl önce Amerika Açık elemelerinde kaybettikten hemen sonra, tenis oyuncusu Fiona Ferro eski antrenörü Pierre Bouteyre‘yi tecavüzle suçladı. Bu dava hala devam ediyor ve Ferro, hikayesini kamuoyuyla paylaştıktan sonra birkaç ay boyunca turdan uzak kaldı, ancak 2021’den bu yana ilk kez Amerika Açık‘ın ana tablosunda oynamak üzere Pazartesi günü Flushing Meadows‘a geri döndü.

Fransa‘dan bir wild-card girişi olan Ferro, ilk turda iki kez Avustralya Açık şampiyonu Victoria Azarenka‘ya 6-1, 6-2 yenildi ve yeni bir kişisel antrenör tutmadığını söyledi. Bunun yerine, Fransa tenis federasyonunun antrenörü Eric Winogradsky‘nin liderliğindeki yaklaşık yarım düzine oyunculu bir grupla çalışıyor.

Pazartesi günü “Yeni bir projeyle, 1’e 1 bir antrenörle işe girmeye hazır hissetmiyordum” dedi Ferro. “Sanırım diğer oyuncularla bir grup içinde olmam gerekiyordu, çünkü sadece bir antrenörle yalnız kalmak benim için zordu.”

Ferro, geçen sezonun sonuna kadar sporu bıraktıktan sonra, arkadaşlarıyla kulüp maçları oynamaya başladı ve bunun, “tekrar tenis oynamak istememi sağladığını” açıkladı.

“Gerçekten o mola gerektiğini düşünüyorum, çünkü aynı anda birçok şey vardı. Dava ile bazı zor anlarla başa çıkmam gerekiyordu” dedi 26 yaşındaki Ferro, en yüksek sıralama olarak 39 numaraya yükseldi ve 2020 Fransız Açık’ta dördüncü tura yükseldi. “Sonra tekrar federasyonda antrenman yapmaya başladım.”

Genellikle cinsel saldırıya uğradıklarını söyleyen kişileri kamuoyuna açıklanmamışsa tanımlamaz.

Ferro, geçen yıl Bouteyre‘a yönelik suçlamasını sosyal medyada yazdı ve “rızamı vermedim” dedi.

Fiona Ferro

Fiona Ferro

O, sporcuları yırtıcı antrenörlerden koruma konusundaki soruna dikkat çeken kadın tenisçilerden sadece biriydi. Kadın tenis turu olan WTA, 2022’nin sonunda, doping cezalarını tartışan sporcuları temsil eden bir avukat olan Lindsay Brandon‘ı yönlendirme direktörü olarak işe aldı.

“Şu anda, davam hala devam ediyor, bu yüzden gerçekten konuşamam. Ancak Fransa federasyonu bunu destekliyor. Bana bir antrenör sağlıyorlar. Ve onlara konuşabileceğimi ve anlaşılabileceğimi hissediyorum. Benim için bu önemli bir nokta” dedi Ferro.

“Gerçekten beni dinliyorlar ve evet, bu tür bir soruna yönelik şeyler yapmaya çalışıyorlar, çünkü açıkçası son yıllarda sadece benim başıma gelmiş bir şey değil, diğer oyunculara da böyle şeyler yaşadığını düşünüyorum – veya belki teniste değil, ama diğer sporlarda,” dedi. “Bu ele alınması gereken bir şey. Federasyon üzerinde çalışmaya çalışıyor.”

Ferro, WTA‘dan ve diğer sporculardan da hukuki davasında destek aldığını söyledi.

“Bazı oyuncular yanıma geldi (soyunma odasında konuşmak için) ve cesur olduğumu ve en iyi dilediklerini ilettiler” dedi Ferro.

Pazartesi günü Louis Armstrong Stadyumu‘ndaki maçları sona erdiğinde, eski 1 numaralı  oyuncu olan ve Amerika Açık‘ta 18 numaralı seribaşı olan Azarenka, Ferro‘nun omzuna bir elini koydu ve ona “bazı nazik sözler” söyledi.

“Bana geri döndüğümü gördüğü için çok mutlu olduğunu ve önümüzdeki turnuvalar için bana iyi şanslar dilediğini söyledi” dedi Ferro. “Bunu duymak benim için çok güzel. Gerçekten duygulandım.”

Leave a comment

Your email address will not be published.


*