“Irkçılığa sıfır tolerans”: WTA, Macaristan Grand Prix’inin eylemlerini incelemeye alıyor

Zhang Shuai Zhang Shuai

Zhang Shuai’nin Salı günü yeterince kötü değilmiş gibi, Budapeşte merkezli etkinlik Çarşamba günü Facebook sayfasındaki dikkat çekici bir açıklama ile ateşi daha da körükledi.

Çinli Zhang Shuai, Macaristanlı Amarissa Toth ile Macaristan Grand Prix’inin ilk tur maçında ilk setin sonunda üzücü bir olaylar dizisi sonrasında maçtan çekildikten bir gün sonra, Budapeşte’de düzenlenen turnuva WTA tarafından sıkıntıya sokuldu.

Çarşamba günü, turnuvanın Facebook sayfası, Toth’un maç sonu röportajının bir video yüklemesine yapılan birkaç yoruma yanıt olarak, “Çinliler manipülatif video ile dünyayı manipüle ediyorlar.” iddiasında bulundu.

Orijinal yorum ve yanıt şu anda her ikisi de silinmiş veya gizlenmiş gibi görünüyor, ancak günümüzde ekran görüntüleri sonsuza kadar kalıyor. Avustralya Açık yarı finalistlerinden Magda Linette, tatsız yanıtı görünce “Bu turnuva tarafından gördüğüm en kötü yanıt.” diye tweet attı.

Çarşamba günü 17:30 civarında (Doğu ABD Saati) WTA aşağıdaki açıklamayı yayınladı.

“WTA, herhangi bir şekil veya bağlamda ırkçılığa sıfır tolerans gösterir. Macaristan Grand Prix’inin dün gerçekleşen talihsiz olayları ve sonraki paylaşımlar gözden geçirilecek ve ele alınacaktır.”

Ons Jabeur’dan Daria Saville’e kadar birçok oyuncu daha önce Zhang’a desteklerini göstermişti. Eski dünya 22 numarası olan Zhang Shuai, iki kez Grand Slam tekler çeyrek finalistidir ve iki büyük çiftler şampiyonluğu bulunmaktadır.

20 yaşındaki 548 numaralı sıralamada yer alan Toth, Perşembe günü Ukrayna’dan Kateryna Baindl ile karşılaşması planlanıyor.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*