Sakatlık korkusu yaşayan Gael Monfils, Cameron Norrie’yi devirdi

Monfils Monfils

Fransız oyuncu son haftalarda ikinci Top 20 zaferini elde etti, ancak ilk sette sol dizini incittikten sonra tedaviye ihtiyaç duydu.

CINCINNATI, Ohio – Western & Southern Open‘ın ilk turunda 13 numaralı seribaşı Cameron Norrie’yi 3-6, 6-4, 6-3’lük skorlarla geçen Gael Monfils için şov devam ediyor.

Monfils‘in çoğu maçında olduğu gibi, üç perdelik bir oyunu dolduracak kadar drama vardı. Fransız oyuncu, geçen hafta Toronto‘da dünya 4 numarası Stefanos Tsitsipas‘a karşı kazandığı çeyrek finalin ardından kendine güvenerek maça çıktı.

Ve sonra işler karıştı: Açılış setinin ortalarında, Monfils bir drop shot vuruşu yaparken sol dizini incitti, acı içinde ayağa kalkmasına ve ağır ağır topallamaya başlamasına neden oldu.

Başını ellerinin arasına gömmüş bir şekilde sandalyede otururken, Cincy taraftarları hayal kırıklığına uğrayacak gibi görünüyordu, ancak maçın sonu giderek daha tanıdık bir hal alıyordu. Monfils bu yıl sakatlık nedeniyle iki kez maçlardan çekildi ve Roland Garros‘tan da bilek ağrısı nedeniyle çekilmek zorunda kaldı. Ancak Salı öğleden sonra, bir değişiklik için hala zaman vardı.

“Dürüst olmak gerekirse, sahaya çıktığında fizyoterapist çok yardımcı oldu. Bana bağın iyi olduğunu, sağlam göründüğünü söyledi. Beni daha çok bu şekilde sakinleştirdi, durumun çok kötü olmadığını söyledi.

“Bu haftalarda kendimi iyi hissediyordum… Bu acıyla bile kazanabileceğime inandım ve başardım.”

Monfils

Monfils

Dizinin bantlanması ve en kötü korkularının yatıştırılmasıyla Monfils sonunda korta döndü. Açılış setini kaybetti ama ikinci sette rahat bir şekilde ilerliyordu ve üçüncü sette Norrie‘nin vuruşlarına karşılık veriyordu. Dört kez daha servis kırarak yılın ikinci Top 20 galibiyetini elde etti.

Ancak her büyük oyuncu perde kapandığında her şeyin farklı olduğunu bilir. Bir saat sonra basın toplantısı odasında oturan oyunun en büyük şovmeni, maçtan sonra gazetecilere bilgi verirken düşünceli bir görüntü çizdi. Sol dizinin hala kendisini rahatsız ettiğini kabul etti ve formda kalmak ve istikrarlı bir programda oynamak için yıllardır verdiği mücadeleyi anlattı.

“Bu konuda konuşmak oldukça zor çünkü bir sporcunun yerinde olmak çok zor,” dedi. “İnsanlar her zaman iyi şeyleri, her zaman gülümsemeyi, her zaman şovu, her zaman karizmayı, galibiyetleri, takipçileri, güzel resimleri ve tüm bunları görüyorlar. Yağmur yağdığında, koçunuz size bağırdığında, çalışmanız gerektiğini söylediğinde, tüm bunlar olduğunda asla orada olmazlar.

“Bizim robot olduğumuzu düşünüyorlar. Vay be, uyandık ve bir saat koşup fitness yapmaktan çok mutluyuz.

“Herkes için olduğu gibi bazı günler daha zor. Sporcular olarak daha iyi olduğumuz kısım da bu çünkü bu disipline sahibiz.” dedi.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*