Navarro, Sakkari’yi mağlup ederek San Diego Açık yarı finallerine yükseldi

Emma Navarro Emma Navarro

Emma Navarro, üçüncü sıradaki Yunan Maria Sakkari’yi 6-4, 0-6, 7-6 (4) mağlup ederek Cymbiotika San Diego Açık’ta yarı finale yükseldi.

SAN DIEGO (AP) – Amerika Birleşik Devletleri’nden elemeleri geçen Emma Navarro, Perşembe gecesi üçüncü sıradaki Yunan Maria Sakkari’yi 6-4, 0-6, 7-6 (4) yenerek Cymbiotika San Diego Açık’ta yarı finale yükseldi.

Her iki oyuncu da San Diego Açık’taki ilk maçlarına çıkarken, Navarro ilk 10’daki bir rakibine karşı ilk galibiyetini aldı. Sakkari’nin mağlubiyeti ilk üç sıradaki isimlerin erken çıkış yaptığı anlamına geliyordu.

Dördüncü sıradaki Çek Cumhuriyeti’nden Barbora Krejcikova, yedinci sıradaki Brezilya’dan Beatriz Haddad Maia’yı 6-5, 6-3 yendi.

Dünya 13 numarası Krejcikova, “Onunla oynamak çok zor ve daha da zor çünkü birlikte çiftler oynuyoruz ve ondan gerçekten hoşlanıyorum,” dedi. “Sonuna kadar mücadele edeceğini biliyordum ve buna hazırdım.”

2021’de Fransa Açık’ı kazandıktan sonra son yıllarda sakatlıklar ve sağlık sorunlarıyla mücadele eden 1.80 boyundaki sağ elini kullanan oyuncu, kariyerini kısıtlayan çeşitli rahatsızlıklardan kurtulduğu için minnettar olduğunu söyledi.

Krejcikova, “Tenisin tadını çıkarıyorum ve eğleniyorum,” dedi. “Bu tenis, bu bir oyun, bu yüzden en önemli şey sağlıklı olmam.”

Krejcikova, ikinci sıradaki Fransız Caroline Garcia’yı 6-2, 6-3 yenen Amerikalı Danielle Collins ile karşılaşmak üzere yarı finale yükseldi.

Üst üste ikinci kez yarı finale yükselen Collins, “Oyunum bazen inişli çıkışlı oluyor ama bugün atışlarımı gerçekten yaptığımı hissettim,” dedi. “Tüm maç boyunca kafam yerindeydi.”

San Diego Açık’a wild-card ile katılma hakkı kazanan 2020 Avustralya Açık şampiyonu Amerikalı Sofia Kenin, Rus Anastasia Potapova karşısında 6-2, 6-2’lik bir galibiyet elde etti.

2015’te yine Barnes Tenis Merkezi’nde düzenlenen USTA Kızlar Ulusal 18’ler şampiyonluğunu kazanan Kenin, “Burada oynamayı seviyorum” dedi. “Burası benim şanslı kortum gibi hissediyorum.”

93. sırada yer alan Kenin, diğer yarı finalde Navarro ile karşılaşacak.

Geçtiğimiz hafta emekli olduğunu açıklayan CoCo Vandeweghe, Danielle Collins ile birlikte Ukraynalı Lyudmyla Kichenok ve Letonyalı Jelena Ostapenko karşısında 2-6, 7-5, 11-9’luk bir geri dönüş galibiyeti elde etti.

Perşembe günü ayrıca WTA, Cymbiotika San Diego Açık’ın gelecek yılki edisyonunun Indian Wells’teki yıllık BNP Paribas Açık’tan önce Şubat ayı sonunda düzenleneceğini doğruladı.

Dünyanın en iyi 20 oyuncusundan sekizinin katıldığı ancak ABD Açık’tan hemen sonra düzenlenen bu haftaki turnuvaya kıyasla, yeni takvim aralığının daha fazla üst düzey oyuncuyu çekeceği düşünülüyor.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*