Barbora Krejcikova, Sofia Kenin’i 6-4, 2-6, 6-4 yenerek San Diego Açık’ı kazandı

Barbora Krejcikova Barbora Krejcikova

Çek Cumhuriyeti’nden Barbora Krejcikova, Cumartesi günü San Diego Açık’ta ABD’li Sofia Kenin’i 6-4, 2-6, 6-4 yenerek yılın ikinci, WTA Turu’nda ise yedinci galibiyetini elde etti.

SAN DIEGO (AP) – Çek Cumhuriyeti’nden Barbora Krejcikova, Cumartesi günü San Diego Open’da ABD’li Sofia Kenin’i 6-4, 2-6, 6-4 yenerek yılın ikinci, WTA Tour’da ise yedinci galibiyetini aldı.

Serin ve bulutlu bir havada oynanan maç, final setine kadar kısa ralliler ve her iki oyuncunun da tutarsız vuruşlarıyla noktalandı.

Kenin, 4-5 gerideyken ve ikili servis atarken çift hata yaptı ve ardından forehand vuruşuyla dördüncü sıradaki Krejcikova’ya galibiyeti getirdi.

120.150 dolarlık kazanan çekine ve cam kupaya ek olarak, 2020 Avustralya Açık galibi olan 1.80 boyundaki Krejcikova’ya, etkinliğin plaja yakınlığını simgeleyen parlak yeni bir 1.90 boyunda sörf tahtası hediye edildi.

Oyun tarzını asla pes etmemek olarak tanımlayan 27 yaşındaki tecrübeli Krejcikova, “Tüm bu kupaları eve nasıl götüreceğimi bilmiyorum çünkü sadece üç çantam var,” dedi. “Ama kazandığım için gerçekten mutluyum.”

Şubat ayında Dubai’de de kazanmıştı.

24 yaşındaki Kenin, 2020 Fransa Açık’ta ikinci olmasından bu yana ilk finalinde yarıştı.

“Tabii ki hayal kırıklığına uğradım,” dedi 93. sırada yer alan Kenin. “Ama geçen yıl ilk turda kaybettim ve bu yıl harika bir oyuncu olan Barbora’ya karşı finale çıktım.”

Üst üste ikinci kez düzenlenen San Diego Open, toplam 780,637$ ödüllü ve 500 sıralama puanlı bir WTA 500 etkinliği.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*