Gael Monfils, Stefanos Tsitsipas’a karşı etkileyici bir zafer elde ediyor

Gael Monfils Gael Monfils

2022 sezonunu sona erdiren bir ayak sakatlığından bir yıl sonra, Top 200’ün dışında sıralamada yer alan Monfils, neredeyse 18 ay sonra ilk kez birinci  zaferini elde etmek için National Bank Open’a geri dönüyor.

Gael Monfils, tenis kariyerinin ilginç bir yolculuğunu sürdürmeye devam ediyor ve National Bank Open’aa dördüncü seri Stefanos Tsitsipas‘a karşı etkileyici bir 6-4, 6-3 galibiyetle tekrar dağa tırmanmaya hazır görünüyor.

“Kort üzerinde yaptığım hareketlerden çok memnundum,” Monfils maçın ardından söyledi. “Benim için her zaman harika hareketlere sahip olmak önemlidir. Bu yüzden bunundan mutluluk duyuyorum.”

Kızına galibiyeti adayan Monfils, adını Toronto‘daki kamera lensini imzaladı.

Dünya sıralamasında 276. sırada olan Monfils, Kanada’da Jack Draper‘a karşı bir ayak sakatlığı geçirdiğinde sezonunu kapatmıştı. 36 yaşındaki oyuncu Mart ayında dönüş yaptı ve Roland Garros‘ta duygusal bir zafer elde etti, ancak son altı haftanın büyük bir kısmını yeniden yükselen eşi Elina Svitolina‘yı destekleyerek geçirdi. Svitolina, dünya 1 numarası Iga Swiatek‘i yenerek Wimbledon‘da yarı finale yükseldi.

Kendi geri dönüşü yaz aylarında Mubadala Citi DC Açık‘ta son 16’ya kalmasıyla ivme kazandı ve şimdi Tsitsipas‘a karşı elde ettiği bu 84 dakikalık galibiyetle neredeyse 18 ay sonra ilk kez birinci 5 oyuncusuna karşı galibiyet aldı.

“Ben hâlâ sahada o adamlar için zor olabileceğime inanıyorum,” dedi maç sonrası basın toplantısında.

Monfils, Mubadala Citi DC Açık‘ta elde ettiği ivmeyi kuzeye taşıdı ve Wimbledon çeyrek finalistlerinden Christopher Eubanks‘ı eledi, ancak Tsitsipas tamamen farklı bir zorluk olacaktı: İki kez Grand Slam finalisti olan Tsitsipas, kariyerinin en yüksek sıralaması olan 3 numaraya bu sezon yeniden yükselmişti.

Ancak Monfils korkusuzdu ve Çarşamba günkü karşılaşmalarını servis kaybı yaşamadan geçirdi, açılış setinin önemli beşinci oyununda tek kırılma puanını alarak seti kazandı ve ikinci sete benzer bir şekilde başladı, Tsitsipas‘a göre 19-14 üstünlükle 19 vuruş yaptı.

Bir set ve bir mola geride olan 24 yaşındaki Tsitsipas, Monfils‘i en azından maçı servis atarak bitirmeye zorlamaya çalıştı, ancak 40-15 üstünlükten sonra düzensiz oyun, Fransız favoriyi maçı kazanmak için son kırılma puanını yakalama pozisyonuna koydu ve bu fırsatı ikinci seferde değerlendirdi.

“Sadece o haftaları, daha çok veya az, biraz vücut ağrısı ve her şeyin düzgün olduğu şekilde atlattığım için mutluyum. Ama gerçekten bu hafta için vücudumu ve zihnimizi zorlamak istiyorum ve tabii ki gelecek hafta için, çünkü yalan söylemeyeceğim. Benim için zor olan şey hafta hafta oynamak. Ve şu ana kadar iyi. Ama gerçekten umuyorum ki bunu birkaç hafta daha yapabilirim.”

Bu galibiyet, Monfils‘i Masters 1000 turnuvasının üçüncü turuna tam olarak 12 ay sonra ilk kez taşıdı ve Amerikalı Sebastian Korda ve şanslı kaybeden Aleksandar Vukic‘in galibi bekleyecek.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*