Senaryo farklı olsa da sonuç aynı

federer federer

Atp Dünya Turu Finalleri’nin açılış maçında Tsonga ile karşılaşan son şampiyon, rakibini üç sette de olsa geçmeyi başardı.

İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen Atp Dünya Turu Finalleri’nin açılış maçı, geçen hafta Paris Masters’ta final oynayan Federer ile Tsonga arasındaydı. Üç sete giden maçta kazanan taraf yine Federer oldu.

Mücadelenin açılış setini servislerinde sadece üç puan yitiren Federer, rakibinin servisini iki kez kırarak 6-2’yle kazandı. Tsonga, ilk setteki tutukluğunu üstünden atarak ikinci setin üçüncü oyununda servis kırdı ve avantajı ele geçirdi. Federer’in servisini yedinci oyunda bir kez daha kıran Tsonga, mücadeyi final setine uzattı: 2-6.

Final setinde iki taraf da kendi oyunlarında rakibine şans tanımazken ilk dokuz oyun servis kırılmadan geçildi. Rakibinin maçta kalmak için servis attığı onuncu oyunda da kontrollü oyununu sürdüren Federer, üst üste üç maç puanı yakaladı ve ikincisinde sonuca giderek karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı: 6-4.

Federer, bu sonuçla son şampiyon olarak geldiği turnuvaya galibiyetle başlarken son olarak Montreal Masters’ta yenildiği Tsonga’ya karşı da üst üste üçüncü zaferini elde etti.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*