Milos Raonic, Toronto’da Frances Tiafoe’yi mağlup etti

Milos Raonic Milos Raonic

Montreal’de, Jennifer Brady, Jelena Ostapenko karşısında iki maç puanını kurtararak galibiyet elde etti.

İki sezon boyunca sadece beşinci maçına çıkan bir oyuncunun, kariyerinin en yüksek sıralamasına ulaşan bir oyuncunun çıkış yılına tehdit oluşturmaması gerekirdi. Logosuz siyah kıyafetler ve eşit derecede sıradan ayakkabılar giyen dünya sıralamasında 545. sırada yer alan bir oyuncu, canlı bir Top 10 oyuncusunu sinirlendirmemeliydi.

Ve yine de, eski Wimbledon finalistlerinden biri olan ve geri dönüş yoluyla ilerleyen Milos Raonic, Pazartesi akşamı Toronto’daki National Bank Open‘da Frances Tiafoe‘ye karşı tüm bunların ötesine geçti – onu yendi.

Milos Raonic

Milos Raonic

Işıklar altında geçen eski tarz performansında, 32 yaşındaki Kanadalı, Tiafoe‘un uzun süren açılış setindeki en iyi vuruşlarına dayandı, ardından servis oyunu servis oyununa, Amerikalı’nın önde gelen konumunu ve özgüvenini yavaşça azaltarak dengeyi sağladı.

Açılış setindeki 20 dakikalık tiebreak’i 14-12 kaybetmek, alışılmadık (ancak doğru) bir kararla herhangi bir oyuncuyu rahatsız edebilir.

Ancak profesyonel kişiliğiyle, kariyerini tanımlayan atışa güvendi, süpersonik servisine, sonunda Tiafoe‘yu 6-7 (12), 7-6 (4), 6-3 yenmesine yardımcı oldu.

Kalabalığın favorisi toplamda 37 as vurdu, bunlardan biri maç puanındaydı ve Tiafoe‘ya uzun süreli bir momentum seviyesi sağlamasına izin vermedi. 25 yaşındaki oyuncu şüphesiz ralliler sırasında daha iyi performans sergiledi, Raonic ise maç boyunca hatalarla puanlar bağışladı. Ancak servisini tutmak ve Tiafoe üzerinde baskı uygulamak, ve bunu çok yüksek bir düzeyde başardı.

Andrea Petkovic, 26 puanlık tiebreak sırasında Tiafoe‘u “yüzde tenisi oynamakla” övdü. Raonic‘in canlı koluyla bir hareketle alınan set puanlarıyla sinirlendiği kesindi, ancak Raonic‘i kendi oyununda yenebilmeye zorlamak göreviydi – ki bu, Tiafoe’un erken aşamada başarıyla tamamladığı bir görevdi.

Ancak şaşırtıcı bir şekilde, maç 2 saat 44 dakika sonra  Tiafoe‘u aşan Raonic oldu. Petkovic‘in tınısı üçüncü sette değişti, çünkü Tiafoe‘un yavaşça yorgun düşen rakibini daha da fazla çalıştıramamasını eleştirdi.

Bu durum Raonic için oldukça iyiydi ve üçüncü seti hayranlarını memnun ederek rahatça geçiştirdi.

“Bugün yaptığı gibi servis atarsa,” tenis yorumcusu Jose Morgado yazdı, “hala neredeyse herkesi yenebilir.”

Toronto‘daki diğer önemli skorlardan birinde, Gael Monfils Wimbledon çeyrek finalistlerinden Chris Eubanks‘ı 7-6 (3), 6-7 (4), 6-1 ile mağlup etti; Raonic gibi son zamanlarda sakatlıktan dönen büyük bir servisçi olan Matteo Berrettini, Gregoire Barrere‘i 6-4, 6-3 geçti; ve 2022 ikincisi Hubert Hurkacz Alexander Bublik‘i 6-3, 7-6 (2) ile yendi.

Jennifer Brady, Jelena Ostapenko‘yu beklenmedik bir skorla 7-6 (7), 0-6, 7-6 (8) mağlup etti. Amerikalı oyuncu, uzun bir sakatlık sonrasında geçen hafta Washington D.C.‘de tur oyunlarına geri döndü ve iki maç puanını kurtararak ve üçüncü sette 1-4 geriden gelerek zaferi elde etti.

Madison Keys, yaşlanmayan Venus Williams‘ı bastırabilmek için dokuz maç puanına ihtiyaç duydu – ancak bunların tamamını nispeten basit bir 6-3, 7-5 galibiyetin ikinci setinde kazandı.

Montreal‘deki diğer skorlarda, Victoria Azarenka Magda Linette‘i 6-3, 6-0’lık skorla 187. WTA 1000 seviyesindeki maçını kazandı; Sloane Stephens 28. sıradaki Anhelina Kalinina‘yı 6-4, 7-6 (2) ile elemiş; ve Katie Boulter, Kanadalı Rebecca Marino‘yu rahatça 6-3, 6-1 mağlup etti.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*