Jennifer Brady, 2 yıl aradan sonra ilk WTA Turu maçını kazandı

Jennifer Brady Jennifer Brady

Jennifer Brady, DC Open’da 28. sıradaki Anhelina Kalinina’yı 6-2, 6-1’lik setlerle yenerek iki yıldaki ilk WTA Turu maçını kazandı.

WASHINGTON (AP) — Jennifer Brady için WTA Turu‘ndan uzak olduğu iki yılın en zor kısmı, uzun süreli yokluğa neden olan yaralanmalar değildi – sağ dizindeki kırık ya da sol ayağındaki doku yırtığı – bunlar sonunda sona erdi ve DC Open‘ın birinci turunda 28. sıradaki Anhelina Kalinina‘yı 6-2, 6-1 gibi ezici bir skorla mağlup ettiği Salı günü.

Rekabeti ya da arkadaşlığı ya da maaşları kaçırmak da değildi.

Hayır, Brady’ye göre, her şeyin en zor kısmı belirsizlikti.

“Paniğe kapılarak gece ortasında uyanıyordum, çünkü düşünüyordum, ‘Ne zaman tekrar oynayacağımı bilmiyorum.’ Ya da ‘Hiç tekrar oynayacak mıyım?'” dedi 28 yaşındaki Pennsylvania’lı Jennifer Brady, bir röportajda. “Bilinmeyen çok korkutucuydu.”

Bu nedenle, 2021 Avustralya Açık‘ta ikinci olan ve 2020 ABD Açık‘ta yarı finale çıkan Brady, bulutlu bir öğleden sonra, Fahrenheit’ın düşük 80’lerinde (orta 20’ler Celsius) sıcaklıkla John Harris Kortu‘nda Kalinina‘yı mağlup etmek için attığı son forehand’ında “Hadi!” diyerek gülümsemeye ve bağırmaya hazırdı – DC Open‘ın birinci turunda Kalinina’yı 6-2, 6-1’lik skorla mağlup etti.

Daha önce onu sert kort Grand Slam turnuvalarının son aşamalarına taşıyan becerilerini sergilerken, 105 mil (170 km/s) üzerinde hızlı servislerle ve hızlı vuruşlu, büyük vuruşlu zemin oyunlarıyla, hızlıca puanlar almak için forehand’ler ve backhand’ler kullandı.

Bu tür şeyler her zaman tekrar mümkün görünmüyordu.

“Çok motivasyon ve disiplin kaybettim dönemler oldu. Çünkü, ‘Ne zaman oynayacağım? Ne zaman iyi hissedeceğim? Hiç iyi hissedecek miyim?’ gibiydi. Tamam, eğer hissetmezsem sorun değil, ama bu acıyı ne kadar dayanmalıyım?” diye konuştu Brady. “O dönemde çok fazla gidiş geliş yaşadım ve bununla başa çıkmak zorundaydım.”

UCLA’de kolej tenisi oynayan Brady, 13 numaraya kadar yükselmiş olsa da, şu anda 2021 Ağustos’tan beri sahalardan uzak kaldığı için 1,056’ıncı sırada yer alıyor.

Büyük turnuvaların son günlerinde geri dönmenin tam olarak hazır olmadığının farkında. Bunun için daha fazla çalışma ve tekrar gerekecek, maçın en önemli anlarında güvenle güvenilebilecek kas hafızasını tazelemek gerekecek.

Ancak bu, Brady için motivasyonun hala var olduğu anlamına gelmez, her zaman olduğu gibi.

 Jennifer Brady

Jennifer Brady

Bu yüzden ikinci setin başında bir hatalı vuruş yaptığında, “Jenny!” diye bağırdı. Ya da özellikle hedeften sapmış bir backhand vuruşunda, uyluğuna vurdu.

Yine de, maçın son 11 oyununun 10’unu kazanmış olmak güzel hissettirdi. Ayakkabıları kortta çıtırdarken ve bazen Kalinina’nın vuruşlarını kovalarken kayıp düşmelere veya neredeyse yarı spagaatlara bile girmeye çalıştı.

“İçten içe, Hayır, bitmesin. Henüz bitmemeli.” dedi Brady, uzak kaldığı en zor anlardan bahsederken. “Sadece bunun üzerinden geçeceğim. Bazı günler, ‘Tamam, yapamam.’ diyordum. Bir kısmım, ‘Tamam, belki bu son.’ Diğer bir kısmım,” diye ekledi, gülümseyerek, “Hayır. Şansım yok. Geri dönebilirsin. Geri dönebilirsin.”

Diğer kadın maçlarında, elemelerden gelen Hailey Baptiste, iki kez Grand Slam finalisti Karolina Pliskova‘yı 6-1, 0-6, 6-3 yenerek sürpriz bir zafer elde etti. 2021 ABD Açık ikincisi Leylah Fernandez, Bernarda Pera‘yı 6-3, 7-5 mağlup etti ve Peyton Stearns, Magdalena Frech‘i 6-1, 6-4’lük skorla saf dışı bıraktı.

Jennifer Brady‘nin bir sonraki rakibi, DC Open‘ın yedinci seribaşı olan ve Salı akşamı Zheng Qinwen‘i 7-5, 6-1 yenerek ikinci tura yükselen 2017 ABD Açık finalistlerinden Madison Keys olacak. Brady ve Keys, Washington‘da çiftlerde birlikte mücadele ediyorlar.

Keys‘in teklerdeki galibiyetinin ardından, NBA yıldızı Kevin Durant‘ın da aralarında bulunduğu bir kalabalığın önünde Frances Tiafoe, Aslan Karatsev‘i 7-6 (5), 7-6 (5) mağlup etti. Tiafoe, geçen yılki ABD Açık yarı finalistlerinden ve DC Open‘ın 2 numaralı seribaşıydı ve ikinci sette 5-4 geri düşmesine rağmen o tiebreak’te 5-3 gerideyken son dört puanı alarak maçı kazandı.

Jennifer Brady

Jennifer Brady

Seribaşı olmayan Amerikalı Michael Mmoh, 4 numaralı seribaşı Hubert Hurkacz‘ı 6-3, 6-7 (4), 7-6 (4) mağlup etti, 5 numaralı seribaşı Grigor Dimitrov ise Mackenzie McDonald‘ı 7-6 (6), 6-2’lik skorla geçti. Elemelerden gelen Shang Juncheng, 14 numaralı seribaşı Ben Shelton‘ı 6-2, 3-6, 6-3 yenerek tur atladı. Thanasi Kokkinakis, Taro Daniel‘i 2-6, 6-4, 6-4’lük skorla mağlup etti ve Sho Shimabukuro da Lloyd Harris‘i 6-4, 6-4’lük skorla saf dışı bıraktı.

Shimabukuro, elemelerde elenmişti, ancak 2014 ABD Açık ikincisi Kei Nishikori‘nin sol dizindeki sakatlık nedeniyle ana tabloya geçtiği için ana tabloya dahil oldu.

DC Open, Nishikori‘nin Ocak 2022’de kalça ameliyatından sonra geri dönüşü için ikinci ATP Turu etkinliği olması planlanmıştı.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*