Elina Svitolina, Victoria Azarenka’yı ikinci kez yendi

Elina Svitolina Elina Svitolina

Belaruslu Victoria Azarenka, Ukraynalı Elina Svitolina’ya D.C.’de 7-6 (2), 6-4’lük ilk tur mağlubiyetinin ardından el sıkışmak yerine baş parmağını kaldırdı.

 

Wimbledon‘dan Washington‘a, çim kortlardan sert zemine, Elina Svitolina, Victoria Azarenka ile bir zamanlar tek taraflı olan rekabeti tersine çeviriyor.

Sezonun üçüncü büyük turnuvasına gelirken, Azarenka ile Svitolina arasındaki karşılaşmalarda Rus oyuncu 5-0 önde bulunuyordu. Ancak dört haftalık süre içinde, Ukraynalı oyuncu skor tablosuna iki galibiyet daha ekledi. İlk olarak Wimbledon‘ın dördüncü turunda yılın maç adaylarından biri olarak gösterilen müsabakada, Svitolina ilk seti 6-2 kaybetmiş ancak sonunda belirleyici bir tiebreak setinde galip gelmişti.

Amerika Birleşik Devletleri başkentinde Pazartesi akşamı, Svitolina, bu ay ikinci kez Azarenka‘yı elemek için bu kadar uzun süreye ihtiyaç duymadı. Ancak özellikle 7-6 (2), 6-4’lük bu ilk tur mücadelesinin sonunda gösterdiği performans, Svitolina‘yı SW19‘daki final yolculuğunda götüren cesur vuruşları ve son derece hızlı reaksiyonları hatırlattı.


Önceki karşılaşmaları gibi, bu maç da el sıkışarak sona ermedi. Olası karışıklık yaratabilecek ıslıklanmaları önlemek için bu karar önceden seyircilere duyuruldu, ancak Belaruslu oyuncu bile Ukraynalı rakibine mağlup olarak sandalyesine doğru yürürken bir başparmak işareti verdi.

İki setlik maçta toplam 17 servis kırılması yaşandı. Başka bir deyişle, birçok geri dönüş meydana geldi. Svitolina, Azarenka‘ya karşı 3-0 ve çift kırma avantajıyla hızlı bir başlangıç yaptı, ancak ardından her şeyini geri verdi ve hatta daha fazlasını. Azarenka, ilk seti 5-3 ve 30-0 önde servis atma fırsatı yakaladı.

Ancak, o sırada kendi servisini kırdırıldı.

Svitolina‘nın ardından gelen üç oyunluk serisi – setin ikinci bölümünde gerçekleşen ikinci serisi, beş ardışık Azarenka oyununun ortasında yer alıyordu – ona seti kapatma şansı verdi. Ancak o da kırıldı. Ancak başarısızlık noktasına gelmedi, sonuç olarak ilerleyen zamanda yapılan çekişmeli tiebreak’i kazandı.

Svitolina, ikinci sette 5-3 önde bir seti daha kapatma şansı bulduğunda, kameralar stadyumda onun üstünde bir alıntı gösterdi: “Milletin kalbi, oyunun sevgisi.” 28 yaşındaki Odessalı için daha iyi bir tanımlayıcı bulmak zor olurdu.

Elina Svitolina

Elina Svitolina

İlk set , Svitolina ilk fırsatta kapatamadı – ve yine ilk set gibi, bu sefer iki kırılma daha yaşandıktan sonra yine kazandı.

“Bugün büyük anlarda sadece biraz daha sert ve güvenli oynadı,” dedi ATP oyuncusu Jenson Brooksby. “Bu iki oyuncu arasındaki tek fark bu.”

Sert ve güvenli oynamak hassas bir kombinasyondur, ancak Svitolina‘nın tüm bunlarla başa çıkması göz önüne alındığında, bunu başarmasının şaşırtıcı olmaz.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*